Boldog mamák, egészséges babák (X)

Fotó: Pixabay

Mi nők mindent megteszünk azért, hogy egészséges gyermeket hozzunk a világra. A magzat megfelelő fejlődéséről való gondoskodás már a fogamzás előtt kezdődik, hiszen a legjobbat szeretnénk a születendő apróságnak, ezért fontos, hogy a jövendő édesanya a megfelelő fizikai aktivitás mellett egészségesen táplálkozzon.

Kitti egy csodás, két hónapos kislány anyukája. Férjével régóta tervezték a kicsi érkezését, aki hosszú ideig váratott magára.

– A párommal az esküvő után azonnal gyermeket szerettünk volna, de nem igazán sikerültek úgy a dolgok, ahogy terveztük. Három év próbálkozás után majdnem feladtam.

– Mikor történt a változás?

– Egyszer egy baráti vacsora után szóba került a babakérdés. Rájöttem, hogy életmódot kell váltanom és sürgősen pótolni a hiányzó nyomelemeket és vitaminokat a szervezetemben.

Az egyik barátnőm tanácsolta a  Novalac® Prenatal kapszulát, aminek a szedését már a baba fogantatása előtt ajánlják. Ő az orvosa tanácsára az egész várandóssága idején, sőt szoptatás alatt is szedte.

Megfogadtam a tanácsát. Pár hónap múlva pozitív lett a terhességi teszt és csodás 9 hónapot éltünk át, most pedig egy egészséges kislány szülei vagyunk.

 Érdemes már a babatervezés időszakában tudatosan áttérni az egészséges életmódra

A várandós kismama fogyasszon sok rostot és táplálkozzon minél változatosabban, ha lehet naponta 4-5 alkalommal. Lehetőleg kerülje a fehér kenyeret, az édességeket és a cukrozott üdítőket, mert ezek túlsúlyossá tehetik a fejlődő babát is.

Ne hanyagoljuk el a testmozgást. A várandósság ugyan nem betegség, nem árt azonban tájékoztatni orvosukat arról, hogy mit szeretnének sportolni. Egészségesebben és fittebben töltik a kilenc hónapot azok a kismamák, akik testmozgást végeznek. 

Az orvosok már a várandósság tervezésekor javasolják a plusz folsav, vas és omega-3 pótlását

Folsav:

A megfelelő folsav-ellátottság nagyon fontos az egészséges magzati fejlődéshez. Kutatások bizonyítják, hogy az idegcsőelzáródási rendellenességek előfordulása szignifikánsan csökkenthető a kellő folsav-szint biztosításával, ezért javasolt elkezdeni többek között a rendszeres folsavpótlást is. Megtalálható többek között a májban, lencsében, földimogyoróban.

Vas:

A kielégítő vasellátottság a szellemi és fizikai fejlődés alapvető feltétele, valamint jelentős szerepe van az immunrendszer helyes működésében is. Megtalálható többek között a gombában, mogyoróban.

Az omega-3 telítetlen zsírsavak fontos szerepet játszanak a várandósság ideje alatt is, mivel nagyon fontosak a baba agyának fejlődése szempontjából már magzati korban. Megtalálható például a halakban.

A Novalac® Prenatal Folsavat (Quatrefolic®), könnyen felszívódó vasat (Lipofer®) DHA Omega-3 nyújtott láncú zsírsavakat tartalmaz, valamint olyan kulcsfontosságú tápanyagokat, melyekre a nőknek várandósság, szoptatás előtt és közben szükségük van. Mindez egyetlen kapszulában.

A Novalac® Prenatal kapszula legújabb generációs termék, amivel a szülőképes életkorban lévő nők megnövekedett tápanyagigénye kielégíthető. Tervezése és kialakítása szakértők együttműködésével és az aktuális egészségügyi irányelvekkel és táplálkozási ajánlásokkal összhangban történt.

Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

 

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

 

Facebook Kommentek