Az érzés, amit fájdalomnak nevezünk (X)

A fájdalom leginkább akkor jelentkezik, amikor a szöveteket valamilyen külső vagy belső károsodás éri. Ettől az érzéstől mihamarabb szabadulni akarunk, hiszen gátol minket mindennapi életünkben.

A fájdalomra sokféleképpen reagálunk. Genetikai adottságaink mellett alkati tulajdonságaink is hatással lehetnek, és az sem mindegy, hogy milyen napszakban vagyunk, milyen az egészségügyi állapotunk, vagy mennyire vagyunk fáradtak. Bár egyesek szerint a férfiak nehezebben viselik a fájdalmat, ez inkább személyfüggő.

Amennyiben nem tudjuk az okot megszüntetni, az orvos a fájdalom csillapítását ajánlja, amely történhet helyileg a fájdalom kialakulásának helyén vagy tablettával. De minek szedjünk gyógyszert és terheljük az egész szervezetünket, ha a fájdalomcsillapító krém is hatásos.

Közepes és enyhe erősségű izomfájdalmaknál általában helyi fájdalomcsillapítás kezelését javasolják, hiszen ez célzott és a lehető leggyorsabb módja a javulásnak. Olyan készítményt ajánlott választani, ami hatékony és segítséget nyújt, legyen szó sportsérülésekről, vagy akár a helytelen testtartás okozta hátfájásról.

Sportsérülések

A sportolók a lehető leghamarabb szeretnének megszabadulni a fájdalomtól, mert gátolja őket a további felkészülésben.

Az izmok túlterhelése fájdalmas görcsökkel járhat, a térd túlterhelése pedig íngyulladást okozhat. Akár egy rossz mozdulattól gyakran előfordul a lágyék, vagy a törzs izmainak húzódása is. A helyileg alkalmazott fájdalomcsillapító használatával a fájdalom helyén érhető el a hatás, így csökken a duzzanat és a fájdalom. Ha a sportbaleseteket nem ismerik fel, vagy rosszul kezelik, komoly következményekkel is járhat.

Helytelen testtartás

Európában a felnőtt népesség jelentős százaléka már huzamosabb ideje fennálló mozgásszervi fájdalomtól szenved. Igaz, hogy ez főként a középkorúaknál tapasztalható, azonban manapság mivel a fiatalok nagy része hosszú órákat  ül a számítógépek előtt, náluk is komoly problémát jelent ezen fájdalom csökkentése illetve annak módja.

A mozgásszegény életmód és az ülőmunka egy idő után hosszantartó és komoly fájdalom okozói lehetnek. A hosszú időn át végzett stresszes, koncentrációt igénylő feladatok hatására csökken a teljesítőképességünk, feszültebbé válunk. Ilyenkor a vállak előreesnek, a hátizmok megnyúlnak, a nyakunk „beáll”, és a gerincoszlopot támogató izmok sem tudnak megfelelően tehermentesülni.

Manapság egyre nagyobb az igény, hogy természetes készítményt használjunk, így kímélve szervezetünket. Sok fájdalomcsillapító létezik, de fontos, hogy a számunkra valóban megfelelőt és hatásosat válasszuk. A legjobb megoldás, ha gyógyszerként törzskönyvezett krémet választunk, amelyben bízni is tudunk, ezért olyan sportolókat kérdeztünk, akik már használják a Rosacta® krémet.

„Én rátaláltam egy új készítményre a Rosacta® krémre, melyet könyöksérülésemre használtam. Az első egy héten elmúltak a panaszaim, és amíg a krémet rendszeresen használtam, nem is tértek vissza.” I.M. Vízilabdázó

”Combizom húzódásra használtam a Rosacta® krémet. A csapat gyógytornászának segítségével ultrahangos kezeléssel együtt, a fejjel bemasszírozva használtuk a krémet egy hétig, majd a panaszok megszűnése után még egy hétig kenegettem vele, teljesen megszűnt a fájdalmam, tudtam edzeni, sőt a mérkőzésen játszani is.” K. S. Vízilabdázó

A Rosacta® természetes hatóanyag-tartalmú, lokálisan alkalmazható készítmény, melynek hatóanyaga a 10 % rozmaringolaj. Az izmokban fellépő enyhébb vagy közepes erősségű fájdalom enyhítésére ajánlott. A rozmaring kettős hatásával enyhíti a fájdalmat, valamint a fájdalom csillapításán túl javítja az érintett testrész vérkeringését, ezzel hozzájárul a gyorsabb gyógyuláshoz és regenerálódáshoz. Biztonságosan használható még hosszú távon .

Ahogy Hippokratész mondta: „A természet maga a legjobb orvos.” A természetes termékek hosszú évek óta hatékonyságról tesznek tanúbizonyságot, és ha a természet olyan csodálatos alkotó, akkor először miért ne használjuk ki az onnan származó orvosságokat?

 

A Rosacta® sportsérülésekre, egyéb izomfájdalmakra javasolt.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

 

Facebook Kommentek