A magasabb hisztaminszint okai

Fotó: Pixabay

Hisztamin intolerancia esetén a füstölt húsok, a csokoládék és bizonyos péksütemények is kellemetlen tüneteket okozhatnak.

Egyes ételeknek magas a hisztamin tartalma, és léteznek olyan gyógyszerek, amelyek a hisztamin lebontását akadályozzák.

A magas hisztamin tartalmú ételek, italok fogyasztásakor hirtelen kipirulás észlelhető. Kerülendőek az érlelt sajtok, a mustár, savanyú káposzta, dió, paradicsom, szójaszósz, fekete tea és energiaitalok is.

Különösen pezsgő ivása után pár perccel lehet gyakrabban észlelni, mivel a pezsgőnek nagyon magas a hisztamin tartalma.

 

Jelentkezhet orrfolyás, tüsszögés, könnyezés, köhögés, sípoló légzés, de ha a bélben levő enzim hiányzik, vagy csökkent az aktivitása, akkor hasi görcsök, hasmenés is jelentkezhet.

Szóval figyeljünk magunkra Húsvétkor is!

 

Facebook Kommentek