21 Nő az egészségügyért – önálló futócsapattal a Vivicittán!

Fotó: Pixabay

Minden bizonnyal az egyik legizgalmasabb, az egészségügy terén legváltozatosabb munkakörből érkező csapat áll majd rajthoz a „21 Nő az egészségügyért” alapítvány képviseletében április 14-15-én, a 33. Telekom Vivicittá Városvédő Futáson.

Az alig egy éves alapítvány kezdeményezéséhez nemcsak tagjai közül jelentkeztek többen, hanem olyan együttműködő szervezetek női felsővezetői is csatlakoztak, akik számára hasonlóan fontos az egészséges életmód iránti elkötelezettség, hogy fussunk önmagunk és mások egészségéért, ezzel is követendő példát mutatva a lehető legszélesebb közönség számára.

„Alapítványunk nemcsak nem csak szóban, hanem tettekben is bizonyít az egészségért. Rajthoz állunk és akciónkkal azt üzenjük, hogy a mozgás öröme mindentől és mindenkitől független. Nem mérjük a távolságot és nem mérjük az időt, ezt a versenyt legtöbben önmagunkkal futjuk, hogy bebizonyítsuk, mégis ki tudunk lépni a komfort zónánkból, a mindennapi életvitelünkből kiszakítunk fél órát vagy talán még többet is, amikor főszerepben a testünk és az akaraterőnk…” – összegezte Kertész Éva, az alapítvány ügyvezetője a futócsapat hátterét.

A civil szervezet pólójában ugyanis olyan hölgy is rajthoz áll, akinek bármennyire is hihetetlen, de egy éve máj-átátültetése volt, egy másik futó pedig nem titkolja, hogy súlyos betegsége után pont a futás, a sport adta vissza a teljes értékű életet.

Április 14-én szombaton akik rajthoz állnak és 2,4 illetve 7 km-es távot futnak:  Bittner Nóra onkológus; Kaizer Zsuzsa orvos-gyógyszerész; Zelkó Romána (dékán – Semmelweis Egyetem) Kertész Éva ügyvezető. A csapathoz csatlakozott: Ledia Lazeri és Koltai Viktória (WHO Magyarország); Antal Emese dietetikus-szociológus; Fekete Krisztina dietetikus; Szűcs Dóra (OkosDoboz-Wizper Kft.); Kun J. Viktória egészségügyi szakújságíró.

Április 15-én vasárnap pedig Ilku Lívia (tanácsadó) 21km-es távon indul, ez azért rendkívüli teljesítmény-vállalás, mert ő egy hosszú betegségből való lábadozás alatt, nagyon rossz fizikai állapotban kezdett futni immár 2 éve, és elmondása szerint a futás neki az életet, az életben maradást jelképezi.

A javában zajló felkészülést az alapítvány FB oldalán lehet nyomon követni – megtekinthetők futás közbeni selfiek, kiegészítve személyes gondolatokkal futásról, az egészséges életmód fontosságáról, az egészség öröméről.

Facebook Kommentek