Rend a lelke mindennek

Felsorolni is sok, mennyi mindennek kell helyet találnunk otthonunkban. A szükséges dolgaink mellett ott a sok „ez jó lesz még valamire” és a holmik, amelyeket „csak úgy”megtartottunk.

Ruhák, cipők

Ha kinyitjuk a gardróbot, és végignézünk az évek alatt felhalmozott ruháinkon, gyakran szembesülünk azzal, hogy nagy részét már nem is hordjuk, mert vagy nem kényelmes, vagy már nem is jó ránk. A statisztikák szerint is csupán ruháink 20%-át hordjuk. Nem kell azonnal nagy szanálásba kezdeni, adjunk magunknak időt – gondoljuk át, mi az amit már nem fogunk viselni, és jó szívvel szabaduljunk meg azoktól a daraboktól. Hamarosan szellős, rendezett szekrényünk lesz, melyre öröm lesz ránézni.

 

Konyhai eszközök

Szerencsések azok a családok, ahol nagy konyha áll a háziasszony rendelkezésére. Főleg a panelházakban probléma a konyha kérdése. Kicsi is, szűk is, elrendezése sem ideális, és nagy kihívás megfelelően berendezni.

A konyhai felszerelés elpakolására egyre elterjedtebb a konyhaszekrény alsó fiókokkal való felszerelése, melyekbe valóban nagyon jól el lehet pakolni mindent, ami szükséges. A hangsúly a „szükséges”-en van, mert gondoljunk csak bele, nagyanyáink negyedennyi felszereléssel főztek ötször ennyit mint mi…

 

Íróasztal

Cetlik, ceruzák, tollak. Számlák, nyitott borítékok, levelek. Sokaknak otthoni munkahely is, viszont keveseknek adatik meg, hogy külön dolgozószobájuk legyen, így általában a nappli egyik sarkában áll.

Ezért is fontos, hogy a káosz ne telepedjen ránk. Ha pihenni szeretnénk, periférikus látásunkba se lopja magát be a rendezetlen íróasztal, ezért próbáljuk a dolgainkat fakkokba, mappákba rendezni, az apróbb dolgoknak szerezzünk tartókat, kis dobozokat.

 

 

Szerző: Drab Melinda

 

Facebook Kommentek