
Az ünnepek jöttével az édesség mennyiség a magyarok háztartásában is magasaltokra tör. Csokimikulás, bonbonok, mákos és diós bukták, mézeskalács és a kihagyhatatlan szaloncukor.
Az édességgyártók becslése szerint tavaly több mint kilencmilliárd forintot költöttek karácsonyi finomságokra a vásárlók. A választáskor a legfontosabb, hogy valódi csokoládéból készüljön a termék, míg az ár csupán a harmadik legfontosabb a döntéshozatalban.
4000 tonna szaloncukor fogyott 2016-ban
A szövetség becslése alapján tavaly 3,4 milliárd forint értékben fogyott a szezonális édességekből, ami 655 tonnának felel meg. Szaloncukorból 5,5-6 milliárd forint értékben 3500-4000 tonna került a kosarakba.
Minden évben leginkább a csokimikulás fogy, ezután következik az adventi kalendárium.
A legkedveltebb szaloncukor továbbra is a zselés
A zselés mellett a marcipános, az alkoholos, a rumos-diós és a csokoládékrémes is előkelő helyen áll, de nem sokkal van lemaradva a karamellás és a kókuszos ízesítés sem. De a zselés a magyarok kedvence.
Forrás: Házipatika.com