Kiszámíthatatlan a téli időjárás

Egyre kiszámíthatatlanabb a téli iődjárás, erre a hétre ez várható. Azért mérget senki se vegyen rá.

Hétfőn az ország nagy részén változóan felhős idő valószínű több órás napsütéssel, de helyenként csak lassan oszlik fel az éjszaka képződött köd, illetve az északkeleti megyékben és az Alpokalján erősen felhős időszakok is várhatók, és kisebb havazás, hózápor is előfordulhat. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn -1 °C és +6 °C között várható, a fagypont alatti értékek északkeleten valószínűek. Késő estére-5 °C, +1 °C-ra hűl le a levegő.

Kedden változóan, északon erősen felhős lesz az ég, majd estétől délnyugat felől mindenütt megnövekszik a felhőzet. A keleti, délkeleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 °C és -7 °C között, a derült, havas helyeken -10 °C körül valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 °C és +6 °C között alakul.

Szerdán többnyire borult lesz az ég. Sokfelé várható csapadék: a Balatontól északnyugatra hó, délkeleten eső, másutt vegyes halmazállapotú. A reggeli órákban a Dunántúl keleti felén, az Alföldön ónos esőre is számítani kell. Az északkeleti szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 °C és -7 °C, a legmagasabb nappali hőmérséklet a Nagykanizsa-Miskolc vonaltól északra -1 °C és +4 °C, délre 5 °C és 10 °C között alakul.

Csütörtökön is borongós időre van kilátás, de délután, este nyugaton már szakadozik a felhőzet. Egyre kevesebb helyen, főként a Dunától keletre lehet csapadék: eső, havas eső, az Északi-középhegységben hó. Az északnyugati, nyugati szél néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 °C és +3 °C, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 °C és 6 °C között alakul.

Pénteken az ország északkeleti harmadán maradhat zárt a felhőzet, másutt vékonyodik, szakadozik. Északkeleten gyenge havazás néhol még lehet. A változó irányú szél mérsékelt lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 °C és -7 °C, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 °C és 6 °C között alakul.

Facebook Kommentek