Időjárás-jelentés a hétre

Helyenként viharos idővel lehet számolni, de a hét további részében is többfelé erős lehet a szél. A hét elején mínuszokkal is lehet számolni, a hegyekben hó is eshet. A hét második felében jobb időre lehet számítani: lesz napsütés, akár 15 Celsius-fok fölé is mehet a hőmérséklet.   

Hétfőn gomolyfelhős, napos idő várható, de záporral is kalkulálni kell, bárhol előfordulhat. Az északnyugati szelet továbbra is erős, többfelé viharos széllökések kísérik, de a legerősebb széllökések már csak 70-80 kilométer/óra között várhatóak. A minimumhőmérséklet 0-6 fok között alakul, de a szélvédettebb völgyekben gyenge faggyal is lehet számolni. Nappal általában 10 Celsius-fok körül várható a hőmérséklet.

Kedden ismét többfelé megerősödik a szél, a Dunántúlon elszórtan kisebb esőzés is előfordulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 3, a legmagasabb hőmérséklet 6-11 fok között valószínű.

Szerdán változóan felhős idő lesz némi napsütéssel. Csapadék nem várható, de a szél helyenként megélénkül. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 3, a maximumhőmérséklet 8-13 fok között valószínű, északkeleten lesz a hidegebb.

Csütörtökre virradóra ködfoltok alakulhatnak ki szerte az országban. Mindenhol erős, élénk lehet a légmozgás, csapadék minimális mennyiségben várható. A leghidegebb órákban 0-5 fok lehet. Napközben 10-15 fokig melegszik a levegő.

Pénteken újra megerősödik a szél, néhol eső, zápor is előfordulhat, kisebb-nagyobb időközönként a nap is kisüt. A minimumhőmérséklet 4-9 fok között valószínű. A nappali maximumok 11-16 fok között alakulnak.

Szombaton több-kevesebb napsütés várható, csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban 0-5 fok lehet. Napközben 10-16 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap megerősödik a szél, délutánra eső is várható. A legalacsonyabb hőmérséklet 3-9, a legmagasabb hőmérséklet 12-17 fok között alakul.

Facebook Kommentek