Harcot hirdetett a Google

A cég honlapján közzétett blogbejegyzésben jelentette be a Google, hogy videóplatformján fellép a „szélsőséges, vagy terrorizmushoz kapcsolódó tartalmak” ellen.

A társaság ígéretet tett arra, hogy erősíti a mesterséges intelligencia alkalmazását annak érdekében, hogy minél gyorsabban azonosíthassák és eltávolíthassák az ilyen tartalmakat.

„Másokhoz hasonlóan mi is évek óta azon dolgozunk, hogy azonosítsuk és eltüntessük oldalainkról a szabályzatunkban foglaltakkal ellentétes tartalmakat. Valójában – bármilyen kínos legyen is ezt elismerni – még többet kell tennünk” – idézi az MTI a Google honlapján név nélkül, tehát a cég állásfoglalásaként közzétett bejegyzést. A Google egyben leszögezte: „összetett feladat ez, hiszen például ha a BBC videót tesz közzé egy terrorista merényletről, akkor ennek hírértéke lehet, de minősíthető az erőszak dicséreteként is, attól függően, hogy ki tette fel a videót”.

A Google mindenesetre ígéretet tett arra: erősíti a mesterséges intelligencia alkalmazását, hogy „a számítógépek segítségével a lehető leggyorsabban azonosíthassuk és eltávolíthassuk a szélsőséges tartalmakat”.

 

Forrás: MTI

 

Facebook Kommentek