Ha a január nem, majd a február hozza a telet

Az eddig meglehetősen tavaszias tél februárttól olyan lesz, amilyennek lennie kell.

Hétfőn a ködfoltok és a felhőzet feloszlása után jobbára napos idő valószínű, de elsősorban északkeleten, keleten, valamint a Dél-Dunántúlon maradhatnak tartósan borult területek is. Az északkeleti megyékben délelőtt néhol gyenge eső előfordulhat. Megélénkül, az Északi-középhegység térségében és az Észak-Alföldön időnként meg is erősödik a nyugati, délnyugati szél. A hőmérséklet csúcsértéke általában 8 °C és 14 °C között valószínű, de a tartósan borult tájakon ennél pár fokkal hűvösebb lesz. Késő estére 2 °C és 7 °C közé hűl le a levegő.

Kedden szakadozott felhősáv vonul át, több órás napsütés mellett gyengén vagy közepesen felhős égkép lesz a jellemző. Helyenként futó zápor esetleg előfordulhat. Az északnyugatira forduló szél megerősödik, helyenként viharossá is fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 °C és +5 °C, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 °C és 13 °C között valószínű.

Szerdán többnyire közepesen felhős lesz az ég, délen várható a több napsütés. Estig nem valószínű csapadék, este azonban az északi megyékben gyenge eső már előfordulhat. A déli, délnyugati szél élénk lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 °C és -4 °C között alakul, de északkeleten hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 °C és 11 °C között várható.

Csütörtökön, február 1-én erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé várható csapadék: estig eső, estétől azonban előbb a Dunántúlon, majd a főváros tágabb környékén is egyre több helyen átválthat a halmazállapot havas esőre, hóra. A délnyugati, majd az északnyugatira forduló szél is erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 °C és 6 °C, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 °C és 12 °C között alakul.

Pénteken a nap első felében borult lesz az ég, de délután nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet. Eleinte többfelé, majd egyre inkább csak délkeleten várható csapadék: eső, havas eső, hó vegyesen. Az északnyugati szél erős, a Dunántúlon helyenként viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 °C és +2 °C, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 °C és 6 °C között alakul.

Facebook Kommentek