Érzelmi és fizikai megcsaláson alapuló azonosság

Érzelmi megcsalásról akkor beszélünk, amikor párkapcsolaton kívül alakul ki egy külső személlyel olyan kötődés, ami erősebb, mint kapcsolaton belül.

Dr. Margaret Paul pszichológus, párkapcsolati szakértő, a Do I Have To Give Up Me To Be Loved By You? bestseller írója szerint ez az érzelmi kötődés ugyanolyan megcsalás, mintha lefeküdnénk valakivel a párunkon kívül. A párkapcsolatra fordítható energia és idő ebben az esteben a külső személyre összpontosul, ami hosszú távon elhidegítheti a párkapcsolatban élőket. Arról nem is beszélve, hogy az érzelmi megcsalás később, akár fizikai megcsaláshoz is vezethet.

Társadalmunk érzelemre épülő kapcsolataira jellemző probléma, hogy gyakran harmadik, külső felet keresünk „pótlékként” a párkapcsolatunkban keletkezett fizikai és érzelmi űr pótlására, ahelyett, hogy szembenézénének a felek a felmerülő problémával és megoldást keresnének rájuk. Azért könnyebb az előbbi megoldás, mert könnyebb olyan emberhez közeledni, akivel nincs közös felelősség, anyagi problémák, gyerek, házimunka. Könnyedebben tudunk beszélni olyannal, akivel nincs személyes konfliktusunk, nem ismeri a hibáinkat és azt gondolja csodálatosak vagyunk. Ilyenkor az ember úgy érzi mennyivel egyszerűbb ez a kapcsolattartás, nincs veszekedés, sem elhidegülés.

A továbbiakat itt olvashatja!

 

Forrás: NLCafé

Facebook Kommentek