Bejgli teszt – milyen a piacon kapható bejgli?

Fotó: Facebook

Itt a bejgliszezon! Bejgli bejgli hátán, minden cég, cukrászda, süteményes bejgliket készít. De milyen az igazi bejgli? Hívják azt bejglinek, vagy lehet tekercs is?

A nagymama bejglije az igazi. Mégis, bizonyosan akadnak olyan bejglik, akik megközelítik ízükben, kinézetükben, állagukban a nagyi bejglijét. A hvg.hu készített egy bejgli-tesztet, hogy mit is nyújt manapság a „bejgli-piac”, az eredmény nem annyira tragikus, mint azt gondolták.

A Magyar Élelmiszerkönyv is elég nagyvonalúan kezeli a kérdést, nagyjából ennyit ír elő: a mákos és a diós bejgli nem tartalmazhat szójaőrleményt és szójaterméket, vagyis a tölteléket nem lehet feldobni az olcsó, ám annál értéktelenebb hozzávalóval. A tölteléknél pedig egyszerű a szabály: a bejglinek legalább 40 százalék tölteléket kell tartalmaznia, és ebből legalább 40 százalék „a töltelék jellegét meghatározó anyag”. Magyarul: egy félkilós diós bejgliben legalább 16 százalék, 8 deka diónak kell lennie.

A továbbiakat itt olvashatja!

 

Forrás: HVG.hu

Facebook Kommentek