Új, kreatív ötleteket, recepteket vár a zsűri, melyek csak természetes és egészséges alapanyagokat tartalmazhatnak. Idén szögletes tortákkal is lehetett nevezni, sőt, még zöldségeket is felhasználtak a készítés során.
Az idei versenyre 33 torta nevezése érkezett. A szakmai zsűri három fordulós értékelés után hirdeti ki a győztest. Az első körben az anonim nevezett tortákból választott ki a zsűri öt tortát, ezeket a második körben újra kóstolják, és javaslatokat tesznek azok tökéletesítésére.
A döntőben a tortákat az Ipartestület bemutató műhelyében, élőben kell elkészíteni a versenyzőknek, ahol a zsűri ismét meghatározott jellemzők szerinti pontozással választja meg a győztest.
A szakmai zsűri tagjai:
– Baracskay Angéla cukrászséf
– Harrer-Abosi Beatrix – Harrer Chocolat, Sopron
– Vaslóczki Orsolya – SUGAR! Shop, Budapest
– Füredi Krisztián – Hisztéria Cukrászda, Tápiószecső
– Karl Zsolt – Karl Cukrászda, Dunaharaszti
– Kiss Zoltán – Családi Kiss Cukrászda, Lajosmizse
– Pataki Ádám – Pataki Cukrászda, Érd